Mersin İl Kontrol LaboratuvarıTarım BakanlığıTürkçeEnglish
KİMYASAL ANALİZLER

No Muayene Ve Analizin Adı Uygulanandığı Matrix Uygulanan Analiz Metodu TEAS Analizin Çıkış Süresi (Saat)
1 Aset Aldehit  (GC) Distile Alkollü İçkiler AOAC 1990   2
2 Asetil Metil Karbinol Testi Sirke TS  1880 - 24
3 Asitlik Tayini Tüm Gıdalar   - 1
4 Asitte Çözünmeyen Kül Tüm Gıda Maddeleri   - 12
5 Asitte Çözünmeyen Madde Tayini Yemeklik Tuz TS 933 - 4
6 Bitkisel Yağ Aranması (GC) Süt Ürünleri TS 7503   18
7 Çözelti Rengi Tayini Beyaz Şeker (Sakkaroz) TS 861 - 4
8 Çözünmeyen Safsızlıklar Bitkisel Yağlarda TS 1608 - 6
9 Çözünmeyen Yabancı Madde Tayini Ham Yağlar TS 1608 - 6
10 Ekstre Edilmiş Yağda Asitlik Tayini Tahin Helvası TS 1605 - 24
11 Ekstre Edilmiş Yağda Asitlik Tayini Bisküvi,Baharat TS 2383 - 12
12 Ekstre Edilmiş Yağda Asitlik Tayini Kakao TS 1605 - 24
13 Ekstre Edilmiş Yağda Peroksit Sayısı Gıda Maddeleri TS 2590 - 12
14 Ekstre Edilmiş Yağda Serbest Yağ Asitliği Hindistan Cevizi TS 3713 - 12
15 Enerji Tüm Gıda Maddeleri Atwater   24
16 Eterde Çöz.Yab.Madde Ve Kül Tayini Yemeklik Bitkisel Yağlar TS 894 - 12
17 Etil Alkol  (GC) Distile Alkollü İçkiler AOAC 2000   1
18 Etil Alkol Distile Alkollü İçkiler TS 522   1
19 Etil Asetat  (GC) Distile Alkollü İçkiler AOAC 1990   2
20 Fruktoz (HPLC) Tüm Gıda Maddeleri AOAC 977.20   4
21 Fruktoz/glikoz (HPLC) Tüm Gıda Maddeleri AOAC 977.20   4
22 Fruktoz+glikoz (HPLC) Tüm Gıda Maddeleri AOAC 977.20   4
23 Glikoz (HPLC) Tüm Gıda Maddeleri AOAC 977.20   4
24 Hidroksimetil Furfurol Tayini Bal TS 6178 - 4
25 Hidroksimetil Furfurol Tayini (HPLC) Meyve Ve Sebze Mamulleri, Bal Uluslar arası Bal Komisyonu 2002/5   4
26 İnvert Şeker Tayini Tüm Gıdalar   - 4
27 İnvert Şeker Tayini (HPLC) Tüm Gıdalar AOAC 977.20 - 4
28 İyodat Tayini KIO3 İle İyotlanmış Tuzlar Sağ.Bak. Sof. Tuz.İyot Tayini - 1
29 İyot Sayısı Tayini Yemeklik Bitkisel Yağlar TS 4961 - 1
30 İyot Sayısı Tayini (GC) Yemeklik Bitkisel Yağlar AOCS Cd 1c-85/1997   3
31 Jelatin Aranması (Kalitatif) Yoğurt     24
32 Karbonhidrat Tüm Gıda Maddeleri Atwater   24
33 Klorür Tayini Şarap TS 522 - 1
34 Kül Miktarı Tayini Tüm Gıda Maddeleri   - 12
35 Laktoz (HPLC) Tüm Gıda Maddeleri AOAC 977.20   4
36 Maltoz (HPLC) Tüm Gıda Maddeleri AOAC 977.20   4
37 Metil Alkol (GC) Distile Alkollü İçkiler AOAC 1990   2
38 Mineral Yağ Aranması Yemeklik Bitkisel Yağlar TS 5039 - 2
39 Mineral Yağ (Kantitatif) Yemeklik Bitkisel Yağlar AOCS Ca 6c-65 - 24
40 Nişasta Aranması Baharat TS 2419 - 4
41 Nişasta Tayini Et Ürünleri FOOD AN. - 4
42 Nişasta Tayini Çikolata TS 7800 - 4
43 Peroksidaz Testi Yoğurt TS 1330 - 2
44 Peroksit Sayısı Tayini Yemeklik Bitkisel Yağlar TS 4964 - 2
45 Petrol Eteri Ekstraktı Tayini Kahve TS 3117 - 12
46 Protein Tayini Kuru Gıdalar AOAC 992.15-1992 % 0.2(Azot) 1
47 Protein Tayini Hayvan Yemlerinde AOAC 992.15-1992 % 0.2(Azot) 1
48 Reichert-Meissl Sayısı Tayini Tereyağı TS 1331 - 4
50 Sabun Miktarı Tayini Yemeklik Bitkisel Yağlar TS 5038 - 4
51 Sabunlaşma Sayısı Tayini Yemeklik Bitkisel Yağlar TS 4962 - 1
52 Sabunlaşma Sayısı Tayini (GC) Yemeklik Bitkisel Yağlar AOCS Cd 1c-85/1997   3
53 Sabunlaşmayan Madde Tayini Yemeklik Bitkisel Yağlar TS 4963 - 12
54 Sakaroz (HPLC) Tüm Gıda Maddeleri AOAC 977.20   4
55 Safiyet Tayini Sitrik Asit TS 2600 - 1
56 Selüloz Tayini Tüm Gıda Maddeleri TS 2600  - 12
57 Serbest Yağ Asitliği Bitkisel Ve Hayvansal Yağlar TS 1605 - 1
58 Sodyum Klorür Tayini Yemeklik Tuz TS 933 - 1
59 Suda Çözünen Ekstrakt Tay Baharat TS  2136 - 6
60 Sterol Kompozisyonu Bitkisel Ve Hayvansal Yağlar COI/T.20/Doc. No:24 / 2001   18
61 Su Ekstraktı Tayini Çay TS 1563 - 8
62 Suda Çözünen Kül Miktarı Tayini Tüm Gıda Maddeleri  TS 3117 - 14
63 Suda Çözünen Külde Alkalilik Tayini Tüm Gıda Maddeleri  TS 3117 - 14
64 Suda Çözünmeyen Madde Tayini Yemeklik Tuz TS 933 - 6
65 Suda Çözünürlük Kahve TS 5389 - 2
66 Sülfat Külü Tayini Glikoz Şurubu T.G.K Tebliği - 12
67 Tahin Miktarı Helva TS 2590 - 24
69 Toplam Şeker Tayini Tüm Gıda Maddeleri  TS 1466 - 4
70 Toplam Şeker Tayini  (HPLC) Tüm Gıda Maddeleri AOAC 977.20   4
71 Toplam Şeker Tayini (Parametrik) Tüm Gıda Maddeleri AOAC 977.20   4
72 Toplam Uçucu madde  (GC) Distile Alkollü İçkiler AOAC 1990   2
73 Tuz Tayini Hazır Kuru Çorbalar TS 3190  - 1
74 Uçucu Asit Tayini Meyve Suları,Gazlı Alkolsüz İçecek TS 522 - 5
75 Uçucu Olmayan Asit Tayini Şarap TS 522 - 2
76 Uçucu Olmayan Eter Ekstraktı Baharatlar TS 2137 - 12
77 Uçucu Yağ Tayini Baharat TS 2290 -  
78 Üreaz Aktivitesi Tayini Soya Fasulyesi Ürünleri ISO 5506 - 4
79 Yağ  Tayini Süt Ürünleri - 2
80 Yağ Asitleri Kompozisyonu Bitkisel Ve Hayvansal Yağlar COI/T.20/Doc. No:24  2001 - 3
81 Yağ Tayini Tahin, Çikolata, Et Ve Et Ürünleri, Tahin Helvası,Tel Kadayıf, Kakao - - 24
82 Yağ Tayini Tüm Gıda Maddeleri - - 12
83 Yüksek Alkoller  (GC) Distile Alkollü İçkiler AOAC 1990 - 2
84 pH Tüm Gıdalar - -  
85 Kimyasal Oksijen İhtiyacı Su TS 2789 -  
86 BOI5 Su CihazKullanma Talimatı - 5 Gün
87 Yağ Gress Su TS 8312 - 48
88 Askıda Katı Madde Su TS 872 - 48
89 Fosfat Su Kit Kullanma Talimatı - 1
90 Amonyum Su Kit Kullanma Talimatı - 1
91 Nitrat Su Kit Kullanma Talimatı - 1
92 Nitrit Su Kit Kullanma Talimatı - 1
93 Sülfat Su Kit Kullanma Talimatı - 1
94 Florür Su Kit Kullanma Talimatı - 1
95 Toplam Sertlik Su GMAY - 1
96 Klorür Su TS 4164 ISO 9297 - 1
DUYURULAR




Özel İstek Analiz Talep Formu

Hesap Bilgilerimiz
Vakıfbank Pozcu Şubesi
IBAN: TR18 0001 5001 5800 7297 2063 13

Web Mail

Müşteri Memnuniyeti Formu
Ana Sayfa
İletişim

Özel İstek Analiz Talep Formu
Fiyat Çizelgelerimiz
Vakıfbank Pozcu Şubesi
IBAN No: TR18 0001 5001 5800 7297 2063 13